Sobre la revista

La revista va ser fundada l’any 2005 i fins a l’any 2013 va arribar a tenir 16 números. En aquella primera etapa el nom complet de la revista era Lletres de Batalla. Revista de literatura i cinema de la Universitat Abat Oliba CEU. En aquesta nova etapa s’ha decidit canviar parcialment el títol de la revista a: Lletres de Batalla. Debat acadèmic actual. Aquest canvi obeeix al desig d’obrir la revista a tots els àmbits de coneixement presents en la nostra Universitat.

La nova etapa de la revista porta ja dos números publicats, en 2017 (número 17) i 2019 (número 18), els quals podeu llegir aquí.

El nom de Lletres de Batalla va ser triat pels estudiants per a referir-se a la batalla per salvaguardar la paraula escrita, ja que, a l’origen, l’expressió es remunta al procediment tradicional entre els cavallers que es reptaven en duel: quan un volia reptar a un altre, li lliurava una lletra de batalla.

La revista desenvolupa la seva activitat en col·laboració amb el grup TRIVIUM i esteu convidats a col·laborar tots els professors, estudiants i personal d’administració i serveis de la Universitat.

Estem segurs que aquesta iniciativa pot ser una forma interessant d’iniciació en un debat acadèmic enriquidor i de caràcter transversal i obert per a aquells alumnes que teniu l’ambició d’anar més enllà de l’activitat docent obligatòria, així com per a aquells professors i personal no docent que desitgeu compartir les vostres reflexions, contribuint així tots a la consolidació i el desenvolupament de la nostra comunitat universitària.

Us desitgem una lectura agradable i us animem a col·laborar en el següent número.